Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ



Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο για σήμερα στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδος) με θέμα την εξέταση των μέτρων για την ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης και την προώθηση...
της οικονομικής ανάπτυξης, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.   


«Το υπουργικό συμβούλιο συγκαλείται εκτάκτως στις 18.00 για να εξετάσει τα μέτρα που αποτελούν συνέπεια του χθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ενόψει του επομένου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Tετάρτη», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ιταλικής κυβέρνησης.   

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει από χθες το βράδυ την πρόθεσή του να συγκαλέσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος των συντάξεων.   

«Αύριο, σκέφτομαι να συγκαλέσω το υπουργικό συμβούλιο διότι προτίθεμαι να εκμεταλλευθώ την κατάσταση αυτή για να διαπιστώσω εάν μπορούμε να προωθήσουμε μέτρα που δεν κατόρθωσα μέχρι σήμερα να εφαρμόσω εξαιτίας της διάστασης απόψεων στους κόλπους της πλειοψηφίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.   

Όμως, ο κύριος σύμμαχός του, η Λέγκα του Βορρά, υπενθύμισε σήμερα μέσω του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής της ομάδας Μάρκο Ρεγκουτσόνι, ότι είναι αντίθετη σε μία μεταρρύθμιση του συστήματος των συντάξεων, ακόμη και αν αναγνωρίζει ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.   

Από την πλευρά του το κεντρώο UDC δήλωσε ότι είναι έτοιμο να ψηφίσει μία "σωστή" μεταρρύθμιση του συστήματος των συντάξεων.   

Η Ευρωπαϊκή Ενωση άσκησε χθες πιέσεις επί της Ιταλίας, φοβούμενη ότι η υπερχρεωμένη και με αναιμική οικονομική ανάπτυξη χώρα συνιστά απειλή για ολόκληρη την ευρωζώνη και ζήτησε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων πριν από τη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου